Dobrodošli

na Internet stranice Župe Svete Obitelji Jug II Osijek. Budući da su stranice u postupku izrade i razvoja, molimo Vas da nam dostavite sve Vaše primjedbe i prijedloge kako bismo što kvalitetnije unaprijedili stranicu i njene sadržaje. Ukoliko želite sudjelovati u postavljanju i uređivanju sadržaja na stranici, slobodno nas kontaktirajte.
Kontakt email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.
Povijest župe PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 10 Travanj 2008

Župa je osnovana 1. siječnja 1968.godine dekretom Biskupskog Ordinarijata u Đakovu od 20. prosinca 1967.

Ukupno stanovnika: oko 15 000. Župa čini jednu zaokruženu cjelinu.

Donji dio crkve blagoslovljen je 18.10.1981. od biskupa mons. Ćirila Kosa. Gradnja crkve počela je ujesen 1972. Stradala je u Domovinskom ratu i još nije sasvim obnovljena izvana, a iznutra je uređena 1998. Nije spomenik kulture.

Crkva ima gornji i donji dio. Gornja crkva: lađa ima oblik elipse 28x20m. Građena je u modernom stilu. U donjem dijelu objekta je kapelica u kojoj se mise služe radnim danom, vjeronaučne dvorane, sakristija, predvorje i sanitarni čvor. Crkva je izvana djelomično oštećena u ratu. Oštećenja su vidljiva na pročelju crkve i zgrade.

Unutrašnjost crkve je sređena. Na zidu oltara je velika zidna slika koju je radio fra Budimir Cvitković. Slika prikazuje Sv.Obitelj, u pozadini slike je grad Osijek (Tvrđa). Slika i bojanje rađeno je 1998.

Prigodom 40.- te obljetnice župe uređen je okoliš ispred crkve, postavljen je veliki križ na pročelje zvonika te kip Gospe Lurdske. U gornjoj crkvi, postavljeno je 9 velikih vitraja akademskog slikara Branimira Dorotića.

1. lipnja 2008., nadbiskup mons. Marin Srakić, crkvu je svečano posvetio i tom prilikom u pod ispod glavnog oltara ugradio moći Blažene Marije Propetog Isusa Petković.
 

 
« Prethodna   Sljedeća »

Vitraji

Vitraj

Vitraj 2

Iz foto albuma

Sadržaj stranice uređuje: Frama Jug 2 Joomla core engine Razvoj i smještaj stranice: Perzej