Dobrodošli

na Internet stranice Župe Svete Obitelji Jug II Osijek. Budući da su stranice u postupku izrade i razvoja, molimo Vas da nam dostavite sve Vaše primjedbe i prijedloge kako bismo što kvalitetnije unaprijedili stranicu i njene sadržaje. Ukoliko želite sudjelovati u postavljanju i uređivanju sadržaja na stranici, slobodno nas kontaktirajte.
Kontakt email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.
Akcija Frame i Framice Juga 2 PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 15 Svibanj 2008

Na Majčin Dan framaši su

organizirali akciju čiji je

prihod darovan za

postavljanje zadnja

3 vitraja na

Crkvi Sv.Obitelji..

Majčin dan

Sve je počelo idejom i željom nas framaša koji smo žudili nešto darovati svojoj Crkvi kao zajednica koja u njoj djeluje i živi.

Odabrali smo 11. svibnja kao prikladan datum za našu akciju. Međutim, osim kolača, potrudili smo se i izraditi čestitke za Majčin dan.

Svaka je od čestitki unikatna i naših ruku djelo. Za njihovo smo stvaranje odabrali različite materijale, a njihov je odabir ovisio o samoj mašti i umijeću framaša koji ju je izrađivao. Radilo se punom parom, do kasno u noć s osmjehom i zadovoljstvom na licu. Pomogao nam je i sam fra Ilija, koji je posjedovao zlatni i srebrni sprej te smo se pri potrebi potonjih obraćali njemu za pomoć. Kao plod našeg truda mogli smo vidjeti 300 čestitki koje smo pripremili za naše župljanke.

Pri završetku izrade čestitki polako smo se okrenuli odabiru kolača. Planirane su bar 2 vrste po "framaškoj glavi". Kolače smo donosili i pakirali u subotu. Pomogla nam je i Framica čiji su roditelji također ispekli i donijeli puno kolača i na tome im zahvaljujemo.

U nedjelju smo poslije svake mise (7, 9, 11 i 18.30h) na naše stolove izlagali čestitke i kolače koje smo uspješno i prodali. Ne sumnjamo da se nemali broj majki oduševio.
Moramo naglasiti da smo izuzetno sretni i zadovoljni jer nije ostala niti jedna čestitka te niti jedan kolač! Skupljeno je 8 090 kuna koje su darovane za vitraje.

Želimo zahvaliti svima koji su nas u idejama podržali, župljanima i župljankama, roditeljima te Framici, fra Iliji i fra Josipu koji su nas "reklamirali".

Mir i dobro želi Vam Frama Jug2!

 
« Prethodna

Vitraji

Vitraj

Vitraj 2

Iz foto albuma

Sadržaj stranice uređuje: Frama Jug 2 Joomla core engine Razvoj i smještaj stranice: Perzej