Dobrodošli

na Internet stranice Župe Svete Obitelji Jug II Osijek. Budući da su stranice u postupku izrade i razvoja, molimo Vas da nam dostavite sve Vaše primjedbe i prijedloge kako bismo što kvalitetnije unaprijedili stranicu i njene sadržaje. Ukoliko želite sudjelovati u postavljanju i uređivanju sadržaja na stranici, slobodno nas kontaktirajte.
Kontakt email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

OGLASI - 5. Korizmena nedjelja PDF Ispis E-mail
Subota, 05 Travanj 2014

U ovom se tjednu slavi:

Ponedjeljak: Herman, Josip
Utorak: Dionizije Korintski
Srijeda: Marija Kleofina
Četvrtak: Ezekiel, Apolonije
Petak: Stanislav, Nino
Subota: Viktor, Davorka


 

Sljedeća nedjelja je CVJETNICA

Danas je PRVA NEDJELJA U MJESECU kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova. Od 17,00 – 18,00 sati bit će molitva pred Presvetim za duhovna zvanja, za potrebe naših obitelji, za domovinu koju će predvoditi udruge koje djeluju u župi. Sve vas pozivamo na ovu molitvu Klanjanja koja će biti u Donjoj crkvi.

Sutra nakon večernje mise redoviti susret ima Udruga Sv.Vinka.

Utorkom je u 18,15 sati pobožnost 13 utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom. Pobožnost i sveta misa je u gornjoj crkvi.

U srijedu u 17,45 molimo Pobožnost bl.Mariji Propetog Petković, nakon pobožnosti molimo križni put.

Četvrtkom je nakon svete mise KLANJANJE PRED PRESVETIM.

U subotu, 12. travnja u organizaciji Frame, naša župa ide pješice na hodočašće odn. VIII. Križni put u Aljmaš. Polazak je u 6,30 ispred crkve.

Ovaj tjedan križni put mole: u srijedu, Udruga Vojske Bezgrešne, a u petak roditelji prvopričesnika.

Od ovog tjedna neće biti župnog vjeronauka. S vjeronaukom ćemo nastavit poslije uskrsa. Frama ima svoj susret po redovitom rasporedu.

USKRSNA ISPOVIJED u našoj župi bit će u srijedu 9. travnja, i to:

prijepodne - 9,00 - djeca i odrasli
poslijepodne - 16,00 djeca i odrasli

navečer - 20,00 – 20,30 – srednjoškolci i studenti

Sljedeće nedjelje je CVJETNICA. Blagoslov grančica i procesija bit će na misi u 11 sati. Grančice će te moći nabaviti u crkvi. Sav prihod od prodanih grančica ići će za potrebe Caritasa.

I ovog Uskrsa naš Nadbiskupijski Caritas organizira akciju pod nazivom Dječja košarica. Cilj ove akcije je pomoći roditeljima sa više djece do 3. godine starosti. Prikuplja se: dječja hrana, obuća, odjeća, dječje pelene, krevetići i novčani darovi. Akcija traje do Cvjetnice.

Kroz ovaj tjedan nastavljamo akciju prikupljanja prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za naše obitelji u potrebi. Svoj dar možete donijeti svakog dana u župni ured. Podjela paketa bit će u Velikom tjednu.

Od 26. kolovoza do 2. rujna, organizira se hodočašće mladih Đakovačko – osječke nadbiskupije u Svetu Zemlju. Cijena puta je 1200 USD ili 6400 kn. Moguće je plaćanje u ratama. Sve informacije se mogu dobiti u župnom uredu.

Bračno i obiteljsko savjetovalište u Osijeku provodi projekti “jedna svijeća za svijetlo u obitelji“. Kupnjom svijeće po cijeni od 5 kn, pomažemo Bračno i obiteljsko savjetovališta u njihovom radu s obiteljima, bračnim parovima i mladima. Svijeće možete nabaviti na izlazu iz crkve i u sakristiji.

Poslužite se novim brojevima vjerskog tiska: Glas Koncila, Naša Ognjišta,Glasnik Srca Isusova i Marijina i Radosna vijest.

 

 
« Prethodna   Sljedeća »

Vitraji

Vitraj

Vitraj 2

Iz foto albuma

Sadržaj stranice uređuje: Frama Jug 2 Joomla core engine Razvoj i smještaj stranice: Perzej