Dobrodošli

na Internet stranice Župe Svete Obitelji Jug II Osijek. Budući da su stranice u postupku izrade i razvoja, molimo Vas da nam dostavite sve Vaše primjedbe i prijedloge kako bismo što kvalitetnije unaprijedili stranicu i njene sadržaje. Ukoliko želite sudjelovati u postavljanju i uređivanju sadržaja na stranici, slobodno nas kontaktirajte.
Kontakt email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.
2. KORIZMENA NEDJELJA PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 12 Ožujak 2017

2. KORIZMENA NEDJELJA

12. ožujka 2017.

1. Danas slavimo 2. korizmenu nedjelju. Redoviti mjesečni susret Mjesnoga bratstva OFS-a je u 16:30 sati.

2. Sutra započinje Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini koji završava sljedeće nedjelje kada ćemo skupljati novčane priloge za našu braću i sestre u Bosni i Hercegovini s kojima želimo biti materijalno, molitveno i duhovno povezani. Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.

3. U utorak u 18:15 započinje pobožnost Trinaest utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom, a u 19:30 sati je redoviti sastanak župnih vijeća.

4. Srijedom i petkom je pobožnost križnoga puta u 18:00 sati. U srijedu je susret s roditeljima ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika nakon križnog puta i večernje svete mise.

5. U subotu, 18. ožujka, 84. je godišnjica smrti blagopokojnoga časnoga sluge Božjega fra Vendelina Vošnjaka, osnivača naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. U Đakovu je toga dana Seminar za svećenike, vjeroučitelje, animatore i suradnike u župnoj katehezi te voditelje i članove biblijskih skupina. Seminar je na KBF-u od 9:00 sati, a zainteresirani neka se jave u župni ured. Isti dan će u Vikarijatu u Osijeku biti Korizmena duhovna obnova za sve karitativne djelatnike, animatore i suradnike župnih i dekanatskih karitativnih skupina s početkom u 9:00 sati. Potrebno je također prijaviti se u župni ured. Taj dan je i skupština OFS-a Osječkoga područnog bratstva u župi sv. Leopolda Bogdana Mandića, a u Aljmašu je s početkom u 16:00 sati dekanatski križni put za bračne parove.

6. Sljedeće nedjelje slavimo treću korizmenu nedjelju. Liturgijska proslava sv. Josipa bit će u ponedjeljak, 20. ožujka.

7. Caritas naše Nadbiskupije u Osječkom istočnom, Osječkom zapadnom i Čepinskom dekanatu i ove korizme provodi projekt "Blaženije je davati nego primati" kako bi se pomoglo Pučkoj kuhinji u Osijeku kao i Centru za prihvat beskućnika. Svoje darove možete donijeti u župni ured.

8. U tijeku je molitvena prolife inicijativa "40 dana za život". Od treće korizmene nedjelje do Cvjetnice volonteri Udruge Prolife prikupljat će potpise vezane uz inicijativu "Imam pravo živjeti". Inicijativa "Život biraj" će u subotu, 20. svibnja ove godine, u Zagrebu organizirati povorku "Hod za život". Dvanaesti nadbiskupijski križni put za mlade bit će 1. travnja ove godine u Vukovaru. Mladi će se kretati na relaciji dugoj 22 km: Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata - crkva sv. Filipa i Jakova - crkva Kraljice mučenika - crkva Gospe Fatimske. Križni put započinje u 7:30 sati, a završava oko 17:00 sati svetom misom. Ovo je križni put za mlade srednjoškolske dobi i starije. Zainteresirani neka se prijave u župni ured do 23. ožujka.

9. Kupujte i čitajte vjerski tisak.

 
« Prethodna   Sljedeća »

Vitraji

Vitraj

Vitraj 2

Iz foto albuma

Sadržaj stranice uređuje: Frama Jug 2 Joomla core engine Razvoj i smještaj stranice: Perzej