Dobrodošli

na Internet stranice Župe Svete Obitelji Jug II Osijek. Budući da su stranice u postupku izrade i razvoja, molimo Vas da nam dostavite sve Vaše primjedbe i prijedloge kako bismo što kvalitetnije unaprijedili stranicu i njene sadržaje. Ukoliko želite sudjelovati u postavljanju i uređivanju sadržaja na stranici, slobodno nas kontaktirajte.
Kontakt email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.
3. KORIZMENA NEDJELJA PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 19 Ožujak 2017

3. KORIZMENA NEDJELJA

19. ožujka 2017.

1. Danas slavimo 3. korizmenu nedjelju. Završava Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Svoje novčane priloge za našu braću i sestre u Bosni i Hercegovini možete dati na izlazu iz crkve.

2. Sutra liturgijski slavimo svetog Josipa. Mise su u 7:30 i 18:30 sati. Biblijski sat je nakon večernje svete mise.

3. U utorak je u 18:15 pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom.

4. Srijedom i petkom je pobožnost križnoga puta u 18:00 sati.

5. U petak je u Vikarijatu u Osijeku (Strossmayerova 58) u 19:00 sati tribina akademika Josipa Bratulića s temom Kršćanstvo i hrvatska kultura.

6. U subotu slavimo Blagovijest. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati.

7. Sljedeće nedjelje slavimo četvrtu korizmenu nedjelju. Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite naše župe bit će u razdoblju između četvrte korizmene nedjelje i Cvjetnice.

8. Caritas naše Nadbiskupije u Osječkom istočnom, Osječkom zapadnom i Čepinskom dekanatu i ove korizme provodi projekt "Blaženije je davati nego primati" kako bi se pomoglo Pučkoj kuhinji u Osijeku kao i Centru za prihvat beskućnika. Svoje darove možete donijeti u župni ured.

9. Dvanaesti nadbiskupijski križni put za mlade bit će 1. travnja ove godine u Vukovaru. Mladi će se kretati na relaciji dugoj 22 km: Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata - crkva sv. Filipa i Jakova - crkva Kraljice mučenika - crkva Gospe Fatimske. Križni put započinje u 7:30 sati, a završava oko 17:00 sati svetom misom. Ovo je križni put za mlade srednjoškolske dobi i starije. Zainteresirani neka se prijave u župni ured do 23. ožujka.

10. Ispovijed starih i bolesnih po obiteljima bit će u ponedjeljak, 3. travnja, od 8:30 sati. Potrebno je bolesne i starije članove obitelji za ispovijed prijaviti u župnom uredu. U srijedu, 5. travnja, bit će velika preduskrsna ispovijed u našoj župi u 9:00 i u 15:00 sati. Osobito pozivamo djecu i mlade kao i ostale naše vjernike na ovu ispovijed kada će biti na raspolaganju i više svećenika.

11. Zbog slabog odaziva naših župljana, kao i vjernika naše Nadbiskupije, još uvijek traje prijava za primanje na noćenje sudionika Susreta hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru. Željeli bi da mladi mogu biti u obiteljima, a ne u školama i športskim dvoranama. Molimo vas, koliko je to u vašoj mogućnosti i želji, da se prijavite koji to još niste u župni ured.

12. Termini za svete mise popunjeni su do kraja godine.

13. Kupujte i čitajte vjerski tisak.

 
« Prethodna   Sljedeća »

Vitraji

Vitraj

Vitraj 2

Iz foto albuma

Sadržaj stranice uređuje: Frama Jug 2 Joomla core engine Razvoj i smještaj stranice: Perzej