Dobrodošli

na Internet stranice Župe Svete Obitelji Jug II Osijek. Budući da su stranice u postupku izrade i razvoja, molimo Vas da nam dostavite sve Vaše primjedbe i prijedloge kako bismo što kvalitetnije unaprijedili stranicu i njene sadržaje. Ukoliko želite sudjelovati u postavljanju i uređivanju sadržaja na stranici, slobodno nas kontaktirajte.
Kontakt email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.
4. KORIZMENA NEDJELJA PDF Ispis E-mail
Petak, 24 Ožujak 2017

4. KORIZMENA NEDJELJA

26. ožujka 2017.

1. Danas slavimo 4. korizmenu nedjelju. Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite naše župe bit će u razdoblju između ove nedjelje i Cvjetnice, a svoje darove možete donijeti u župni ured.

2. Sutra neće biti biblijskog sata.

3. U utorak je u 18:15 pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom, a u Vikarijatu će biti u 19:30 sati tribina "Deklaracija i njezini odjeci", koja je vezana uz tjedan obilježavanja Dana hrvatskoga jezika i pedesete obljetnice Deklaracije o položaju i nazivu hrvatskoga književnog jezika. Tribinu će voditi prof. dr. sc. Sanda Ham, pročelnica Katedre za suvremeni hrvatski jezik na Filozofskom fakultetu u Osijeku i urednica časopisa "Jezik" koji čuva i unaprjeđuje kulturu uporabe hrvatskoga jezika.

4. Srijedom i petkom je pobožnost križnoga puta u 18:00 sati.

5. U subotu je nadbiskupijski križni put mladih u Vukovaru. Nakon večernje svete mise klanjanje je pred Presvetim kada molimo za duhovna zvanja.

6. Sljedeće nedjelje slavimo petu korizmenu nedjelju. Ujedno je i prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molimo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana.

7. Caritas naše Nadbiskupije u Osječkom istočnom, Osječkom zapadnom i Čepinskom dekanatu i ove korizme provodi projekt "Blaženije je davati nego primati" kako bi se pomoglo Pučkoj kuhinji u Osijeku kao i Centru za prihvat beskućnika. Svoje darove možete donijeti u župni ured.

8. Ispovijed starih i bolesnih po obiteljima bit će u ponedjeljak, 3. travnja, od 8:30 sati. Potrebno je bolesne i starije članove obitelji za ispovijed prijaviti u župnom uredu. U srijedu, 5. travnja, bit će velika preduskrsna ispovijed u našoj župi u 9:00 i u 15:00 sati. Osobito pozivamo djecu i mlade kao i ostale naše vjernike na ovu ispovijed kada će biti na raspolaganju i više svećenika.

9. Zbog slabijeg odaziva naših župljana, kao i vjernika naše Nadbiskupije, još uvijek traje prijava za primanje na noćenje sudionika Susreta hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru. Željeli bi da mladi mogu biti u obiteljima, a ne u školama i športskim dvoranama. Molimo vas, koliko je to u vašoj mogućnosti i želji, da se prijavite koji to još niste u župni ured.

10. Termini za svete mise popunjeni su do kraja godine.

11. Kupujte i čitajte vjerski tisak.

 
« Prethodna   Sljedeća »

Vitraji

Vitraj

Vitraj 2

Iz foto albuma

Sadržaj stranice uređuje: Frama Jug 2 Joomla core engine Razvoj i smještaj stranice: Perzej