Dobrodošli

na Internet stranice Župe Svete Obitelji Jug II Osijek. Budući da su stranice u postupku izrade i razvoja, molimo Vas da nam dostavite sve Vaše primjedbe i prijedloge kako bismo što kvalitetnije unaprijedili stranicu i njene sadržaje. Ukoliko želite sudjelovati u postavljanju i uređivanju sadržaja na stranici, slobodno nas kontaktirajte.
Kontakt email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.
5. KORIZMENA NEDJELJA PDF Ispis E-mail
Petak, 31 Ožujak 2017

5. KORIZMENA NEDJELJA

2. travnja 2017.

1. Danas slavimo 5. korizmenu nedjelju. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Prošle nedjelju su u našem Mjesnom bratstvu OFS-a bili izbori. Ministra je Slavica Laurović, doministra Ana Beer, tajnica Ljiljana Petrović, voditeljica formacije Jasna Hazenauer i blagajnik Dragan Crnković.

2. Sutra je ispovijed starih i bolesnih po obiteljima od 8:30 sati. Biblijski sat je nakon večernje svete mise. U Vikarijatu će u 19:30 sati dr. sc. s. Silvana Fužinato imati tribinu "Tko određuje kanon biblijskih knjiga?".

3. U utorak je u 18:15 pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom.

4. U srijedu je velika preduskrsna ispovijed u našoj župi u 9:00 i u 15:00 sati. Osobito pozivamo djecu i mlade kao i ostale naše vjernike na ovu ispovijed kada će biti na raspolaganju i više svećenika. Nakon večernje svete mise bit će susret čitača. Isti dan će doc. dr. sc. Drago Tukara imati u Vikarijatu u 19:30 sati tribinu "Hereze i krivovjerja". Srijedom i petkom je pobožnost križnoga puta u 18:00 sati.

5. Sljedeće nedjelje slavimo Nedjelju Muke Gospodnje ili Cvjetnicu kojom započinje Veliki tjedan. Svete mise su po nedjeljnom rasporedu. Svečani blagoslov grančica će biti u 9:00 sati ispred crkve nakon čega slijedi misa s pjevanjem Muke. Blagoslov grančica je na početku svake svete mise.Do subote prikupljamo novac, hranu i higijenske potrepštine za naše župljane u potrebi. Svoje kutijice koje ste uzeli na prvu korizmenu nedjelju možete donijeti na Cvjetnicu te će taj dar biti namijenjen za potrebite. Molimo naše župljane koji su potrebni pomoći ili koji znaju za potrebite neka se jave do subote u župni ured kako bi organizirali podjelu paketa našim obiteljima na području Župe.

6. Caritas naše Nadbiskupije u Osječkom istočnom, Osječkom zapadnom i Čepinskom dekanatu i ove korizme provodi projekt "Blaženije je davati nego primati" kako bi se pomoglo Pučkoj kuhinji u Osijeku kao i Centru za prihvat beskućnika. U tijeku je i akcija "Dječja košarica - Uskrs 2017." čime pomažemo Caritasov Centar za dijete Osijek. Svoje darove možete donijeti u župni ured.

7. Još uvijek traje prijava za primanje na noćenje sudionika Susreta hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru. Željeli bi da mladi mogu biti u obiteljima, a ne u školama i športskim dvoranama. Molimo vas, koliko je to u vašoj mogućnosti i želji, da se prijavite, koji to još niste, u župni ured.

8. Termini za svete mise popunjeni su do kraja godine.

9. Kupujte i čitajte vjerski tisak.

 
« Prethodna   Sljedeća »

Vitraji

Vitraj

Vitraj 2

Iz foto albuma

Sadržaj stranice uređuje: Frama Jug 2 Joomla core engine Razvoj i smještaj stranice: Perzej