Dobrodošli

na Internet stranice Župe Svete Obitelji Jug II Osijek. Budući da su stranice u postupku izrade i razvoja, molimo Vas da nam dostavite sve Vaše primjedbe i prijedloge kako bismo što kvalitetnije unaprijedili stranicu i njene sadržaje. Ukoliko želite sudjelovati u postavljanju i uređivanju sadržaja na stranici, slobodno nas kontaktirajte.
Kontakt email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.
NEDJELJA MUKE GOSPODNJE - CVIJETNICA PDF Ispis E-mail
Subota, 08 Travanj 2017

NEDJELJA MUKE GOSPODNJE - CVJETNICA

9. travnja 2017.

1. Danas slavimo Nedjelju Muke Gospodnje kojom započinje Veliki tjedan. Hvala svima koji ste svojim darovima pomogli ili ćete još pomoći siromašnim obiteljima u našoj Župi kao i u akcijama Caritasa naše Nadbiskupije. Kutijice koje ste uzeli na prvu korizmenu nedjelju možete staviti u košaru ispred oltara. Zahvalni smo i za svaki vaš molitveni i materijalni dar kojim pomažete u djelovanju naše Župe.

2. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15, a ispovijed studenata u konkatedrali je u 20:00 sati.

3. U srijedu je pobožnost križnog puta u 18:00 sati, a u Vikarijatu je u 19:30 sati tribina "Društvena socijalna dimenzija" koju vodi dr. sc. Vladimir Dugalić.

4. VELIKI ČETVRTAK: U 9:00 sati je Misa posvete ulja u Katedrali u Đakovu. U našoj župnoj crkvi je u 18:30 misa Večere Gospodnje, a nakon mise je Getsemanska ura klanjanja.

5. VELIKI PETAK: Obvezatan post i nemrs; u 9:00 sati je križni put, a u 18:00 sati započinju obredi Velikog petka. Milostinja Velikog petka ide za braću i sestre katolike u Isusovoj domovini.

6. VELIKA SUBOTA: Pohod Božjem grobu je cijeli dan. U 20:00 sati započinje Vazmeno bdijenje ispred crkve blagoslovom ognja i paljenjem uskrsne svijeće – za bdijenje ponesite svijeće. Ako netko donese, bit će blagoslov jela nakon bdijenja.

7. Sljedeće nedjelje slavimo Nedjelju uskrsnuća Gospodinova - Vazam. Svete mise su u 7:00; 9:00; 11:00 i 18:30 sati. Nakon jutarnje svete mise bit će svečani blagoslov jela.

8. Nadbiskupijski susret slijepih i slabovidnih osoba bit će u Đakovu 22. travnja ove godine, s početkom u 9:15 kada će biti okupljanje u samostanskoj crkvi. Zainteresirani neka se prijave do 20. travnja.

9. Do kraja ove godine imamo popunjene termine za vezane misne nakane.

 

10. Kupujte i čitajte vjerski tisak.

 
« Prethodna   Sljedeća »

Vitraji

Vitraj

Vitraj 2

Iz foto albuma

Sadržaj stranice uređuje: Frama Jug 2 Joomla core engine Razvoj i smještaj stranice: Perzej