Dobrodošli

na Internet stranice Župe Svete Obitelji Jug II Osijek. Budući da su stranice u postupku izrade i razvoja, molimo Vas da nam dostavite sve Vaše primjedbe i prijedloge kako bismo što kvalitetnije unaprijedili stranicu i njene sadržaje. Ukoliko želite sudjelovati u postavljanju i uređivanju sadržaja na stranici, slobodno nas kontaktirajte.
Kontakt email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.
7. VAZMENA NEDJELJA PDF Ispis E-mail
Petak, 26 Svibanj 2017

7. VAZMENA NEDJELJA

28. svibnja 2017.

1. Danas slavimo sedmu vazmenu nedjelju. Pod svetom misom u 11:00 sati molimo za našu gradsku četvrt povodom Dana četvrti Jug II kojeg slavimo u utorak, 30. svibnja. U tijeku su svibanjske pobožnosti.

2. Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati. U srijedu završavamo sa svibanjskim pobožnostima, a sastanak Župnoga pastoralnog vijeća je u 19:30 sati.

3. U četvrtak slavimo godišnjicu posvećenja naše župne crkve. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Sastanak čitača je u 19:30 sati.

4. U subotu je nakon večernje svete mise klanjanje pred Presvetim kada molimo za duhovna zvanja.

5. Sljedeće nedjelje slavimo Duhove. Završetak je vazmenog ciklusa liturgijske ili crkvene godine. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana. U našoj je Domovini drugi krug lokalnih izbora.

6. U subotu, 10. lipnja ove godine, s početkom u 9:00 sati, na KBF-u u Đakovu, bit će u sklopu edukacije Caritasovih djelatnika i volontera, Seminar za animatore i suradnike župnih karitativnih skupina. Zainteresirani neka se jave najkasnije do 7. lipnja u župni ured radi prijave za Seminar.

7. Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije i Caritas biskupije Krk 12 godina surađuju na projektu "Ljetovanje u Martinšćici na otoku Cresu za višečlane obitelji socijalno slabog statusa s područja naše Nadbiskupije". Zainteresirane obitelji neka se jave u župni ured radi daljnjih uputa.

8. Proteklog tjedna u Zagrebu je održan Kapitulski kongres naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda na kojem je Uprava Provincije među ostalim i razmještala braću. Tako će u našem Osječkom bratstvu gvardijan biti fra Ante Perković, a fra Slavko Milić ide za župnika župe sv. Josipa Radnika u Vukovar. Umjesto fra Marijana Matijaška koji ide na Trsat bit će fra Drago Rašković. U našu župu za župnog vikara dolazi fra Josip Vukoja, a fra Davor Filko ide za župnog vikara u župu sv. Josipa Radnika u Vukovar. Premještaji će biti krajem kolovoza.

9. Kupujte i čitajte vjerski tisak.

 
« Prethodna   Sljedeća »

Vitraji

Vitraj

Vitraj 2

Iz foto albuma

Sadržaj stranice uređuje: Frama Jug 2 Joomla core engine Razvoj i smještaj stranice: Perzej