Dobrodošli

na Internet stranice Župe Svete Obitelji Jug II Osijek. Budući da su stranice u postupku izrade i razvoja, molimo Vas da nam dostavite sve Vaše primjedbe i prijedloge kako bismo što kvalitetnije unaprijedili stranicu i njene sadržaje. Ukoliko želite sudjelovati u postavljanju i uređivanju sadržaja na stranici, slobodno nas kontaktirajte.
Kontakt email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.
NEDJELJA PEDESETNICE - DUHOVI PDF Ispis E-mail
Petak, 02 Lipanj 2017

NEDJELJA PEDESETNICE - DUHOVI

4. lipnja 2017.

 
 

1. Danas slavimo Duhove čime završava vazmeni ciklus liturgijske ili crkvene godine. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. U našoj je Domovini drugi krug lokalnih izbora.

2. Sutra slavimo Mariju Majku Crkve. Svete mise su u 7:30 i 18:30. Biblijski sat je nakon večernje svete mise. U Vikarijatu je biblijska tribina koju vodi dr. sc. s. Silvana Fužinato s početkom u 19:30 sati.

3. U utorak završavamo s pobožnošću trinaest utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15.

4. U srijedu je u Vikarijatu socijalna tribina u 19:30 sati. Tema tribine je Poslanje Crkve u suvremenom svijetu, a predavač je mr. sc. Igor Jakobfi.

5. U četvrtak je redovito klanjanje pred Presvetim nakon večernje svete mise.

6. U petak je pobožnost na čast bl. Mariji od Propetoga Petković u 18:15 sati. U Vikarijatu će biti biblijsko-molitvena večer s početkom u 19:30 sati koju vodi vlč. Krešimir Bulat.

7. U subotu započinje u samostanskoj crkvi u Tvrđi trodnevnica za proslavu sv. Antuna Padovanskog. Svakoga dana trodnevnice u 17:30 je krunica, pobožnost sv. Antunu je u 18:00 sati, nakon čega je sveta misa. Trodnevnicu predvodi fra Bernard Barbarić, župni vikar župe sv. Josipa Radnika u Vukovaru. Raspored ispovijedanja te svetih misa na sam blagdan imate na oglasnoj ploči.

8. Sljedeće nedjelje slavimo svetkovinu Presveto Trojstvo. Pod svetom misom u 11:00 sati Bogu ćemo zahvaliti za školsku i vjeronaučnu godinu. Udruga Marijanski zavjet za Domovinu i ove godine organizira zavjetni hod od Osijeka do Dubrovnika. Hod započinje u nedjelju, 11. lipnja u Osijeku, a završava u Dubrovniku, 24. kolovoza u Dubrovniku. Više o tome imate na Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript .

9. Svete mise u našoj župnoj crkvi nedjeljom u srpnju i kolovozu bit će u 7:00, 10:00 i 18:30 sati. Neće biti svetih misa u 9:00 i u 11:00 sati.

10. Kupujte i čitajte vjerski tisak.

 
« Prethodna   Sljedeća »

Vitraji

Vitraj

Vitraj 2

Iz foto albuma

Sadržaj stranice uređuje: Frama Jug 2 Joomla core engine Razvoj i smještaj stranice: Perzej