Dobrodošli

na Internet stranice Župe Svete Obitelji Jug II Osijek. Budući da su stranice u postupku izrade i razvoja, molimo Vas da nam dostavite sve Vaše primjedbe i prijedloge kako bismo što kvalitetnije unaprijedili stranicu i njene sadržaje. Ukoliko želite sudjelovati u postavljanju i uređivanju sadržaja na stranici, slobodno nas kontaktirajte.
Kontakt email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.
16. NEDJELJA KROZ GODINU PDF Ispis E-mail
Subota, 22 Srpanj 2017

 
 

16. NEDJELJA KROZ GODINU

23. srpnja 2017.

 
 

1. Danas slavimo 16. nedjelju kroz godinu. Ujedno je Nedjelja sv. Kristofora i Akcija MIVA misijska vozila, čime novčanim prilozima pomažemo našim misionarima u kupnji prijeko potrebnih vozila kako bi mogli spasiti živote i zdravlje bolesnima, siromašnima omogućiti pristup školi, doći do vjernika koji ih željno čekaju, dovesti potrebni materijal za gradnju crkava, škola i bolnica. Sveti Kristofor zaštitnik je putnika, vozača i pomoraca te ove akcije. Prikupljanje novčanih sredstava i blagoslov vozila je nakon svetih misa.

2. U utorak započinje Hod Frame Osječkoga područnoga bratstva u Starim Jankovcima, nakon čega mladi sa svojim duhovnim asistentima prolaze Vinkovce, Tordince, Ernestinovo, Livanu, Dardu i Beli Manastir te idu u Asiz gdje će proslaviti blagdan Porcijunkule, a u Hrvatsku se vraćaju 5. kolovoza. Iz našega Mjesnog bratstva na hodu sudjeluje fra Davor i 11-ero framaša.

3. U srijedu slavimo sv. Joakima i Anu, roditelje Blažene Djevice Marije. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. U Tenji je crkveni god gdje slave sv. Anu, a svete mise su u 7:00 i u 11:00 sati.

4. U četvrtak je klanjanje pred Presvetim nakon večernje svete mise.

5. U petak je nakon večernje svete mise susret članova Schönstatske obitelji.

6. Termini za svete mise popunjeni su do kraja godine. Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

7. U organizaciji dekanata u Osijeku bit će 7. i 8. listopada hodočašće u Mariazell, marijansko hodočasničko mjesto u Austriji, s posjetom u povratku Bleiburgu. Prijave za hodočašće traju do 1. rujna, a kod prijave potrebno je odmah uplatiti 250 kn za prijevoz, a 50 eura za spavanje u hotelu s večerom i doručkom može se platiti i kasnije. Prijave su kod našega dekana, vlč. Ivana Jurića, u župi Preslavnoga Imena Marijina, Crkvena ulica 34.

 

8. Kupujte i čitajte vjerski tisak.

 
« Prethodna   Sljedeća »

Vitraji

Vitraj

Vitraj 2

Iz foto albuma

Sadržaj stranice uređuje: Frama Jug 2 Joomla core engine Razvoj i smještaj stranice: Perzej