Dobrodošli

na Internet stranice Župe Svete Obitelji Jug II Osijek. Budući da su stranice u postupku izrade i razvoja, molimo Vas da nam dostavite sve Vaše primjedbe i prijedloge kako bismo što kvalitetnije unaprijedili stranicu i njene sadržaje. Ukoliko želite sudjelovati u postavljanju i uređivanju sadržaja na stranici, slobodno nas kontaktirajte.
Kontakt email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.
18. NEDJELJA KROZ GODINU PDF Ispis E-mail
Subota, 05 Kolovoz 2017

PREOBRAŽENJE GOSPODINOVO

6. kolovoza 2017.

 

1. Danas slavimo Preobraženje Gospodinovo. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja.

2. U četvrtak, 3. kolovoza ove godine, u Varaždinu je umro fra Bonaventura Duda. Komemoracija u spomen na pokojnika bit će sutra u 19:15 sati u crkvi sv. Franje na Kaptolu u Zagrebu, a sprovod će biti u utorak u 15:50 na groblju Mirogoj. Sveta misa zadušnica bit će nakon sprovoda u crkvi sv. Franje na Kaptolu u Zagrebu. Molimo Gospodina da mu poda vječni život.

3. U srijedu je u 18:15 pobožnost na čast bl. Mariji od Propetoga Petković.

4. U četvrtak je klanjanje pred Presvetim nakon večernje svete mise.

5. Sljedeće nedjelje slavimo 19. nedjelju kroz godinu.

6. Za Veliku Gospu naša Župa hodočasti Gospi od Utočišta u Aljmaš. Polazak je u 8:00 sati. Cijena autobusne karte je 30 kuna. Prijave se primaju u župnom uredu u uredovno vrijeme.

7. Termini za svete mise popunjeni su do kraja godine. Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

8. U organizaciji dekanata u Osijeku bit će 7. i 8. listopada hodočašće u Mariazell, marijansko hodočasničko mjesto u Austriji, s posjetom u povratku Bleiburgu. Prijave za hodočašće traju do 1. rujna, a kod prijave potrebno je odmah uplatiti 250 kn za prijevoz, a 50 eura za spavanje u hotelu s večerom i doručkom može se platiti i kasnije. Prijave su kod našega dekana, vlč. Ivana Jurića, u župi Preslavnoga Imena Marijina, Crkvena ulica 34.

9. Od 1. kolovoza do 20. listopada otvoren je natječaj za dobivanje stipendije Nadbiskupijske zaklade "Dr. Nikola Dogan" za pomoć učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2017./2018. Isto tako, od 1. kolovoza započinje Projekt "Jedan novčić - zalog za našu budućnost" Zaklade "Dr. Nikola Dogan" čime svojim novčanim prilozima pomažemo rad Zaklade za školovanje siromašnim učenicima i studentima. Zainteresirani mogu dodatne informacije dobiti na web. stranici www.caritas.djos.hr ili u župnom uredu u uredovno vrijeme.

10. Kupujte i čitajte vjerski tisak.

 
« Prethodna   Sljedeća »

Vitraji

Vitraj

Vitraj 2

Iz foto albuma

Sadržaj stranice uređuje: Frama Jug 2 Joomla core engine Razvoj i smještaj stranice: Perzej