Dobrodošli

na Internet stranice Župe Svete Obitelji Jug II Osijek. Budući da su stranice u postupku izrade i razvoja, molimo Vas da nam dostavite sve Vaše primjedbe i prijedloge kako bismo što kvalitetnije unaprijedili stranicu i njene sadržaje. Ukoliko želite sudjelovati u postavljanju i uređivanju sadržaja na stranici, slobodno nas kontaktirajte.
Kontakt email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.
25. NEDJELJA KROZ GODINU PDF Ispis E-mail
Subota, 23 Rujan 2017

25. NEDJELJA KROZ GODINU

24. rujna 2017.

 
 

1. Danas slavimo 25. nedjelju kroz godinu. Prijave za one koji žele primiti sakramente pomirenja, pričesti i potvrde (učenici 3. razreda osnovne i 2. razreda srednje škole koji su već imali dvije pripravne godine kateheze) bit će sutra i u utorak od 9 - 11 i od 16 - 18 sati. Prijava 8. razreda i 1. razreda srednjih škola bit će u srijedu od 9-11 i od 16-18 sati. Susret za sve roditelje djece koja idu na župne kateheze (od 1. razreda osnovne škole do 2. razreda srednje škole) bit će u utorak, koji započinje svetom misom u 18:30 sati.

2. Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise. U srijedu je nakon večernje svete mise sastanak Župnoga pastoralnog i ekonomskog vijeća. U četvrtak je nakon večernje svete mise klanjanje pred Presvetim. U petak slavimo svete arkanđele Mihaela, Gabrijela i Rafaela. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Crkveni god je u župi sv. Mihaela u Osijeku. Susret Franjevačke mladeži je u 20:00 sati. U subotu će u zagrebačkoj katedrali u 10:00 sati kardinal Josip Bozanić zarediti među ostalima i petoricu braće iz naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda: fra Leopolda Palića iz Zagreba, fra Ivicu Pečnika iz Križevaca, fra Vedrana Kosa iz Orahovice, fra Stjepana Hrkača iz Slavonskog Broda i fra Andru Tomislava Gluščića iz Poljane. Pratimo ih svojim molitvama.

3. Sljedeće nedjelje slavimo 26. nedjelju kroz godinu. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molimo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana. Ujedno je i početak trodnevnice za blagdan sv. Franje Asiškoga te započinju listopadske pobožnosti.

4. Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Misne nakane za sljedeću godinu primat ćemo od utorka, 3. listopada ove godine, u uredovno vrijeme župnoga ureda. Ovogodišnji katekumenat (priprava punoljetnih osoba za primanje sakramenata kršćanske inicijacije krštenja, potvrde i pričesti) započinje 3. listopada u 19 sati u vjeronaučnoj dvorani župe sv. Mihaela u Osijeku. Nije se potrebno unaprijed prijavljivati, nego je dovoljno doći na prvi susret kada će biti i upis.

5. U Đakovu će 7. listopada ove godine biti održana dva seminara: Za animatore i suradnike župnih misijskih skupina u Velikoj dvorani župe Svih Svetih u Đakovu s početkom u 9:00 sati; Za voditelje kulturno-umjetničkih društava i djelatnika u tradicijskoj kulturi bit će u Strossmayerovoj dvorani na KBF-u s početkom u 10:00 sati. Zainteresirani neka se jave u župni ured do 5. listopada ove godine kako bi ih se moglo prijaviti za sudjelovanje na seminarima.

6. Kupujte i čitajte vjerski tisak.

 
« Prethodna   Sljedeća »

Vitraji

Vitraj

Vitraj 2

Iz foto albuma

Sadržaj stranice uređuje: Frama Jug 2 Joomla core engine Razvoj i smještaj stranice: Perzej