Dobrodošli

na Internet stranice Župe Svete Obitelji Jug II Osijek. Budući da su stranice u postupku izrade i razvoja, molimo Vas da nam dostavite sve Vaše primjedbe i prijedloge kako bismo što kvalitetnije unaprijedili stranicu i njene sadržaje. Ukoliko želite sudjelovati u postavljanju i uređivanju sadržaja na stranici, slobodno nas kontaktirajte.
Kontakt email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.
26. NEDJELJA KROZ GODINU PDF Ispis E-mail
Subota, 30 Rujan 2017

26. NEDJELJA KROZ GODINU

1. listopada 2017.

 
 

1. Danas slavimo 26. nedjelju kroz godinu. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Započinje trodnevna priprava za blagdan sv. Franje Asiškoga i listopadske pobožnosti.

2. Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise. Misne nakane za sljedeću godinu primamo od utorka u uredovno vrijeme župnoga ureda. U utorak je na početku večernje svete mise Obred preminuća sv. Franje Asiškoga. Ovogodišnji katekumenat (priprava punoljetnih osoba za primanje sakramenata kršćanske inicijacije krštenja, potvrde i pričesti) započinje 3. listopada u 19 sati u vjeronaučnoj dvorani župe sv. Mihaela u Osijeku. Nije se potrebno unaprijed prijavljivati, nego je dovoljno doći na prvi susret kada će biti i upis.

3. U srijedu slavimo sv. Franju Asiškoga, osnivača naših triju franjevačkih redova. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. U dvorani donjogradske župe Preslavnoga Imena Marijina taj dan započinje tečaj priprave za brak u 20 sati.

4. U petak je u 18:15 sati pobožnost 9 prvih petaka.

5. U subotu će u Đakovu biti održana dva seminara: Za animatore i suradnike župnih misijskih skupina u Velikoj dvorani župe Svih Svetih u Đakovu s početkom u 9:00 sati; Za voditelje kulturno-umjetničkih društava i djelatnika u tradicijskoj kulturi bit će u Strossmayerovoj dvorani na KBF-u s početkom u 10:00 sati. Zainteresirani neka se jave u župni ured do 5. listopada ove godine kako bi ih se moglo prijaviti za sudjelovanje na seminarima. Istoga dana će u župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku biti održani regionalni susreti ministranata i Mreže molitelja za duhovna zvanja s početkom u 9:00 sati. Također je potrebno prijaviti se u župni ured do 5. listopada. Nakon večernje svete mise klanjanje je pred Presvetim u našoj crkvi kada molimo za duhovna zvanja.

6. Sljedeće nedjelje slavimo 27. nedjelju kroz godinu i državni praznik Dan neovisnosti. Sveta misa za Domovinu bit će u 18:30 sati. Nakon svetih misa bit će akcija prodaja narukvica koje su napravila djeca u Keniji. Novac od prodaje ide za afričko sirotište Mali dom kojeg vodi fra Miro Babić, misionar. Cijena narukvice je 25 kn, a smije se dati i više.

7. Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Osobito molimo one koji se prijavljuju za župnu katehezu da između ostaloga moraju imati i obiteljsku knjižicu.

8. U Vikarijatu će kroz mjesec listopad biti tribine u 19:30 sati: 2. listopada biblijski ponedjeljak ima dr. sc. s. Silvana Fužinato; 12. listopada socijalni četvrtak; 16. listopada biblijsko-molitvena večer koju ima vlč. Krešimir Bulat.

9. Kupujte i čitajte vjerski tisak, a osobito preporučujemo OKNO - Osječke katoličke novosti čija je cijena 2 kn.

 
« Prethodna   Sljedeća »

Vitraji

Vitraj

Vitraj 2

Iz foto albuma

Sadržaj stranice uređuje: Frama Jug 2 Joomla core engine Razvoj i smještaj stranice: Perzej