Dobrodošli

na Internet stranice Župe Svete Obitelji Jug II Osijek. Budući da su stranice u postupku izrade i razvoja, molimo Vas da nam dostavite sve Vaše primjedbe i prijedloge kako bismo što kvalitetnije unaprijedili stranicu i njene sadržaje. Ukoliko želite sudjelovati u postavljanju i uređivanju sadržaja na stranici, slobodno nas kontaktirajte.
Kontakt email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.
34. NEDJELJA KROZ GODINU - KRIST KRALJ PDF Ispis E-mail
Petak, 24 Studeni 2017

K R I S T K R A LJ

26. studenog 2017.

 

1. Danas slavimo Nedjelju Krista Kralja, koja je ujedno i posljednja nedjelja u liturgijskoj ili crkvenoj godini. Trećoreci i framaši imaju prodajnu akciju nakon svetih misa čiji prihod od prodaje ide za djecu s posebnim potrebama. Sutra je nakon večernje svete mise biblijski sat. U utorak je sastanak s roditeljima prvopričesnika i krizmanika nakon večernje svete mise. U petak je u 18:15 pobožnost na čast Srcu Isusovom, a nakon večernje svete mise sastanak je župnih vijeća u vjeronaučnoj dvorani. U organizaciji Udruge katoličkih intelektualaca bit će toga dana u knjižari Nova (Trg A. Starčevića 4 u Osijeku) predstavljen nosač zvuka duhovne šansone, don Antona Šuljića "Milosne kiše", s početkom u 19:00 sati. U subotu će u Đakovu, s početkom u 9:00 sati, na KBF-u biti Seminar "Kateheza i Biblija u došašću" za voditelje i članove biblijskih skupina te animatore i suradnike u župnoj katehezi. Zainteresirani neka se jave u župni ured radi prijave za sudjelovanje. Prva je subota u mjesecu pa ćemo pod večernjom svetom misom moliti za duhovna zvanja. Nakon večernje svete mise upalit ćemo prvu svijeću na adventskom vijencu ispred crkve. Sljedeće nedjelje slavimo 1. nedjelju došašća čime započinje nova crkvena ili liturgijska godina. Prva je nedjelja u mjesecu kada ćemo se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećati naših odgojnih ustanova te moliti za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molimo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana. Pod svetom misom u 11:00 sati bit će predstavljeni kandidati za prvu Ispovijed i Pričest kao i za svetu Potvrdu. Naša župa hodočasti u sklopu devetnice Gospi Osječkoj u Tvrđi u nedjelju, 3. prosinca. Molitva krunice je u 17:30, a sveta misa u 18 sati.

2. Kroz vrijeme došašća pozvani smo na djelotvornu ljubav prema potrebitima pa ćemo i ove godine skupljati namirnice za potrebite u našoj župi. Svoj dar može donijeti u župni ured. Možete uzeti prigodne caritasove kutijice te u njih stavljati dar svoga odricanja u došašću i sve to donijeti u crkvu treće nedjelje došašća kada je Nedjelja Caritasa. Caritas naše Nadbiskupije poziva nas da u vrijeme adventa sudjelujemo u projektu "Veliko srce za male ljude" čime bi pomogli rad Pučke kuhinje kao i Centar za beskućnike u Osijeku. Pomoći možemo prikupljanjem živežnih namirnica, higijenskih potrepština i novčanim prilozima. Ujedno smo pozvani pomoći i Centru za dijete u Osijeku novčanim prilozima i dječjim potrepštinama kroz projekt Dječja košarica - Božić 2017. g. Svoje darove možete donijeti u župni ured.

3. Mise zornice započinju u ponedjeljak, 4. prosinca u 6:00 sati. Zornice su svakog radnog dana, a tada neće biti svete mise u 7:30 sati. Ispovijed bolesnih i starijih osoba koje ne mogu doći u crkvu bit će po kućama 11. prosinca. Potrebno je prijaviti bolesne i starije u župni ured. Hodočašće mladih grada Osijeka "Putevima Alojzija Stepinca" bit će 9. prosinca u Zagreb i Mariju Bistricu. Polazak je u 7 sati, a povratak se predviđa oko ponoći. Cijena puta je 100 kn, a potrebno je prijaviti se u župnom uredu u uredovno vrijeme najkasnije do 3. prosinca.

4. Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. U sakristiji i župnom uredu možete kupiti kalendare za sljedeću godinu.

5. Kupujte i čitajte vjerski tisak .

 
« Prethodna   Sljedeća »

Vitraji

Vitraj

Vitraj 2

Iz foto albuma

Sadržaj stranice uređuje: Frama Jug 2 Joomla core engine Razvoj i smještaj stranice: Perzej