Dobrodošli

na Internet stranice Župe Svete Obitelji Jug II Osijek. Budući da su stranice u postupku izrade i razvoja, molimo Vas da nam dostavite sve Vaše primjedbe i prijedloge kako bismo što kvalitetnije unaprijedili stranicu i njene sadržaje. Ukoliko želite sudjelovati u postavljanju i uređivanju sadržaja na stranici, slobodno nas kontaktirajte.
Kontakt email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.
1. NEDJELJA DOŠAŠĆA PDF Ispis E-mail
Subota, 02 Prosinac 2017

1. NEDJELJA DOŠAŠĆA

3. prosinca 2017.
 
 

1. Danas slavimo 1. nedjelju došašća kojom započinje nova liturgijska ili crkvena godina, a ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Večeras naša župa hodočasti Gospi Osječkoj u Tvrđu u sklopu devetnice za njezin blagdan. Molitva krunice je u 17:30, a sveta misa u 18:00 sati.

2. Sutra započinju mise zornice koje su svakog radnog dana u 6:00 sati, a tih dana neće biti svete mise u 7:30. Biblijski sat je sutra nakon večernje svete mise, a u Vikarijatu je u 19:30 sati Biblijski ponedjeljak kojeg vodi dr. sc. s. Silvana Fužinato. U četvrtak je nakon večernje svete mise susret čitača. U petak, 8. prosinca, slavimo Bezgrješno začeće Blažene Djevice Marije. Svete mise su u 6:00 i 18:30 sati. U subotu je pobožnost na čast bl. Mariji Petković u 18:15 sati. Svake ćemo subote uoči nedjelje došašća, a nakon večernje svete mise, imati paljenje adventske svijeće ispred naše crkve s prigodnim duhovnim programom na što ste svi pozvani. U vrijeme došašća neće biti klanjanja.

3. Sljedeće nedjelje slavimo 2. nedjelju došašća. Spominjemo se smrti našega prvoga predsjednika dr. Franju Tuđmana za kojega ćemo moliti pod jutarnjom svetom misom. Gosti naše Župe bit će obitelj Krznarić iz Šenkovca pokraj Čakovca. Na kraju svetih misa Zlatko Krznarić će predstaviti svoju knjigu Ti si svjedok, u kojoj opisuje vlastito iskustvo vjere. Redoviti mjesečni susret OFS-a bit će u 16:30 sati.

4. U ponedjeljak, 11. prosinca, imat ćemo ispovijed starih i bolesnih ljudi po kućama koji ne mogu doći u crkvu. Molimo vas da ih prijavite u župni ured. 13. prosinca imat ćemo veliku ispovijed u našoj župi u 9,00 i u 15,00 sati. Istoga dana nakon večernje svete mise imat ćemo sastanak ŽPV-a i ŽEV-a sa svima koji ste se prijavili za pomoć pri proslavi obljetnice naše Župe.

5. Caritas naše Nadbiskupije poziva nas da u vrijeme adventa sudjelujemo u projektu "Veliko srce za male ljude" čime bi pomogli rad Pučke kuhinje kao i Centar za beskućnike u Osijeku. Pomoći možemo prikupljanjem živežnih namirnica, higijenskih potrepština i novčanim prilozima. Ujedno smo pozvani pomoći i Centru za dijete u Osijeku novčanim prilozima i dječjim potrepštinama. Kao i svake godine, pozvani smo pomoći i našim potrebitim obiteljima iz Župe. Svoje darove možete donijeti u župni ured.

6. Molimo sve one koji su se doselili u našu župu, promijenili adresu stanovanja, kao i sve one koji do sada nisu primali blagoslov obitelji, a žele ga primiti, neka se jave u župni ured. Također molimo i sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. U sakristiji i župnom uredu možete kupiti kalendare za sljedeću građansku godinu. Kupujte i čitajte vjerski tisak.

 
« Prethodna   Sljedeća »

Vitraji

Vitraj

Vitraj 2

Iz foto albuma

Sadržaj stranice uređuje: Frama Jug 2 Joomla core engine Razvoj i smještaj stranice: Perzej