Dobrodošli

na Internet stranice Župe Svete Obitelji Jug II Osijek. Budući da su stranice u postupku izrade i razvoja, molimo Vas da nam dostavite sve Vaše primjedbe i prijedloge kako bismo što kvalitetnije unaprijedili stranicu i njene sadržaje. Ukoliko želite sudjelovati u postavljanju i uređivanju sadržaja na stranici, slobodno nas kontaktirajte.
Kontakt email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.
2. NEDJELJA DOŠAŠĆA PDF Ispis E-mail
Petak, 08 Prosinac 2017

2. NEDJELJA DOŠAŠĆA

10. prosinca 2017.

1. Danas slavimo 2. nedjelju došašća. Spominjemo se smrti našega prvoga predsjednika dr. Franje Tuđmana. Gosti naše Župe su članovi obitelji Krznarić iz Šenkovca pokraj Čakovca. Na kraju svetih misa Zlatko Krznarić predstavlja svoju knjigu Ti si svjedok, u kojoj opisuje vlastito iskustvo vjere. Redoviti mjesečni susret OFS-a je u 16:30 sati. Mise zornice su svakog radnog dana u 6 sati, a tih dana nema mise u 7:30.

2. Sutra je od 8:30 ispovijed starih i bolesnih ljudi po kućama koje ste prijavili u župnom uredu, a nakon večernje svete mise imat ćemo sastanak župnih vijeća sa svima vama koji ste se prijavili za pomoć pri proslavi obljetnice naše Župe. Neće biti biblijskog sata do sredine siječnja.

3. U srijedu je velika ispovijed u našoj Župi u 9:00 i u 15:00 sati kada će biti više svećenika na raspolaganju za ispovijed. U četvrtak je nakon večernje svete mise sastanak članova udruge Sv. Vinko, a u Vikarijatu je, s početkom u 19:30 sati, socijalna tribina koju vodi mr. sc. Igor Jakobfi. Subotom nakon večernje svete mise imamo paljenje adventske svijeće ispred naše crkve s prigodnim duhovnim programom na što ste svi pozvani.

4. Sljedeće nedjelje slavimo 3. nedjelju došašća, a ujedno je Nedjelja Caritasa kada skupljamo novčana sredstva za potrebe Nacionalnog, Nadbiskupijskog i Župnog Caritasa. Možete donijeti caritasove kutijice sljedeće nedjelje ovdje u crkvu. Podsjećamo one koji su kumovi djece u Beninu da uplate svoj dar.

5. Caritas naše Nadbiskupije poziva nas da u vrijeme adventa sudjelujemo u projektu "Veliko srce za male ljude" čime bi pomogli rad Pučke kuhinje kao i Centar za beskućnike u Osijeku. Pomoći možemo prikupljanjem živežnih namirnica, higijenskih potrepština i novčanim prilozima. Ujedno smo pozvani pomoći i Centru za dijete u Osijeku novčanim prilozima i dječjim potrepštinama. Kao i svake godine, pozvani smo pomoći i našim potrebitim obiteljima iz Župe. Svoje darove možete donijeti u župni ured.

6. Molimo sve one koji su se doselili u našu župu, promijenili adresu stanovanja, kao i sve one koji do sada nisu primali blagoslov obitelji, a žele ga primiti, neka se jave u župni ured. Također molimo i sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

7. 31. prosinca slavimo Svetu Obitelj, naš crkveni god, a ujedno će biti i proslava povodom 50. obljetnice naše Župe. Bit će trodnevna priprava koja započinje 28. prosinca večernjom svetom misom, a vodi je fra Zdravko Lazić, gvardijan iz Zagreba. Na sam dan proslave svetu misu u 11:00 sati predslavit će naš nadbiskup mons. Đuro Hranić te ćemo tom misom zahvaliti Bogu za 50 godina naše Župe i za proteklu građansku godinu. Imat ćemo taj dan još samo svetu misu u 7:00 sati.

8. U sakristiji i župnom uredu možete kupiti kalendare za sljedeću građansku godinu. Kupujte i čitajte vjerski tisak.

 
« Prethodna   Sljedeća »

Vitraji

Vitraj

Vitraj 2

Iz foto albuma

Sadržaj stranice uređuje: Frama Jug 2 Joomla core engine Razvoj i smještaj stranice: Perzej