Dobrodošli

na Internet stranice Župe Svete Obitelji Jug II Osijek. Budući da su stranice u postupku izrade i razvoja, molimo Vas da nam dostavite sve Vaše primjedbe i prijedloge kako bismo što kvalitetnije unaprijedili stranicu i njene sadržaje. Ukoliko želite sudjelovati u postavljanju i uređivanju sadržaja na stranici, slobodno nas kontaktirajte.
Kontakt email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.
3. NEDJELJA DOŠAŠĆA PDF Ispis E-mail
Subota, 16 Prosinac 2017

3. NEDJELJA DOŠAŠĆA

17. prosinca 2017.

1. Danas slavimo 3. nedjelju došašća koja je i Nedjelja Caritasa. Pozvani smo svojim odricanjem i novčanim prilozima uključiti se u veliku akciju pomoći Hrvatskoga Caritasa. Svoj dar možete dati na izlazu iz crkve, a koji ste donijeli kutijice možete ih staviti u košaru ispred oltara.

2. Mise zornice su svakog radnog dana u 6 sati. Sutra je nakon večernje svete mise susret članova Schönstatske obitelji, u 18:30 sati biblijsko-molitvena večer je u Vikarijatu koju vodi vlč. Krešimir Bulat, a u 20:00 sati ispovijed je studenata u Konkatedrali. U srijedu je nakon večernje svete mise susret članova Vojske Bezgrješne. U subotu nakon večernje svete mise palimo četvrtu adventsku svijeću ispred naše crkve uz prigodni duhovni program.

3. Sljedeće nedjelje slavimo 4. nedjelju došašća. Večernja sveta misa u 18:30 sati bit će tzv. dječja polnoćka, a redovita polnoćka je u 24:00 sata.

4. Caritas naše Nadbiskupije poziva nas da u vrijeme adventa sudjelujemo u projektu "Veliko srce za male ljude" čime bi pomogli rad Pučke kuhinje kao i Centar za beskućnike u Osijeku. Ujedno smo pozvani pomoći i Centru za dijete u Osijeku. Pomoći možemo prikupljanjem živežnih namirnica, higijenskih i dječjih potrepština te novčanim prilozima. Svoje darove možete donijeti u župni ured. Zahvaljujemo svima vama koji ste pomogli potrebitima u našoj Župi. Podsjećamo one koji su kumovi djece u Beninu da uplate svoj dar.

5. Molimo sve vas koji ste doselili u našu župu, koji ste promijenili adresu stanovanja, kao i sve vas koji do sada niste primali blagoslov obitelji, a želite ga primiti, da se javite u župni ured. Također molimo i sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

6. 31. prosinca slavimo Svetu Obitelj, naš crkveni god, a ujedno će biti i proslava povodom 50. obljetnice naše Župe. Bit će trodnevna priprava koja započinje 28. prosinca večernjom svetom misom, a vodi je fra Zdravko Lazić, gvardijan iz Zagreba. Na sam dan proslave svetu misu u 11:00 sati predslavit će naš nadbiskup mons. Đuro Hranić te ćemo tom misom zahvaliti Bogu za 50 godina naše Župe i za proteklu građansku godinu. Imat ćemo taj dan još samo svetu misu u 7:00 sati.

7. U sakristiji i župnom uredu možete kupiti kalendare za sljedeću građansku godinu. Na oglasnoj ploči imate raspored blagoslova obitelji. Kupujte i čitajte vjerski tisak.

 
« Prethodna   Sljedeća »

Vitraji

Vitraj

Vitraj 2

Iz foto albuma

Sadržaj stranice uređuje: Frama Jug 2 Joomla core engine Razvoj i smještaj stranice: Perzej