Dobrodošli

na Internet stranice Župe Svete Obitelji Jug II Osijek. Budući da su stranice u postupku izrade i razvoja, molimo Vas da nam dostavite sve Vaše primjedbe i prijedloge kako bismo što kvalitetnije unaprijedili stranicu i njene sadržaje. Ukoliko želite sudjelovati u postavljanju i uređivanju sadržaja na stranici, slobodno nas kontaktirajte.
Kontakt email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.
SVETA OBITELJ PDF Ispis E-mail
Subota, 30 Prosinac 2017

SVETA OBITELJ

31. prosinca 2017.

1. Danas slavimo Svetu Obitelj. Crkveni je god naše Župe. Svetu misu u 11 sati predvodi naš nadbiskup mons. Đuro Hranić kojom Bogu zahvaljujemo za proteklu građansku godinu kao i za 50 godina postojanja naše Župe.

2. Sutra slavimo Mariju Bogorodicu i početak je nove građanske godine. Svete mise su po nedjeljnom rasporedu.

3. U petak je u 18:00 sati pobožnost na čast Srcu Isusovom. Blagoslov vode je uoči večernje svete mise.

4. U subotu slavimo Bogojavljenje. Svete mise su po nedjeljnom rasporedu, a pod večernjom svetom misom molimo za duhovna zvanja budući da je prva subota u mjesecu. Svetkovina Bogojavljenja posvećena je Papinskom misijskom Djelu svetog Djetinjstva kojeg slavi cijela Crkva. To Djelo pomaže oko izgradnje škola, sirotišta i bolnica diljem svijeta, sudjeluje u različitim dječjim duhovnim projektima po župama i pomaže dječje pokrete i udruge u misijskim krajevima. Na Bogojavljenje ćemo prikupljati novčane priloge na tu nakanu.

5. Sljedeće nedjelje slavimo Krštenje Isusovo. Završetak je božićnog ciklusa liturgijske ili crkvene godine, a započinje vrijeme kroz godinu. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova - sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molimo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana. Pod svetom misom u 11:00 sati pjevat će i svirati članovi Folklornog ansambla "Mladost" iz Samobora.

6. Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

7. U sakristiji i župnom uredu možete kupiti kalendare za sljedeću građansku godinu.

8. Kupujte i čitajte vjerski tisak.

 
« Prethodna   Sljedeća »

Vitraji

Vitraj

Vitraj 2

Iz foto albuma

Sadržaj stranice uređuje: Frama Jug 2 Joomla core engine Razvoj i smještaj stranice: Perzej