Dobrodošli

na Internet stranice Župe Svete Obitelji Jug II Osijek. Budući da su stranice u postupku izrade i razvoja, molimo Vas da nam dostavite sve Vaše primjedbe i prijedloge kako bismo što kvalitetnije unaprijedili stranicu i njene sadržaje. Ukoliko želite sudjelovati u postavljanju i uređivanju sadržaja na stranici, slobodno nas kontaktirajte.
Kontakt email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.
4. NEDJELJA KROZ GODINU PDF Ispis E-mail
Subota, 27 Siječanj 2018

4. NEDJELJA KROZ GODINU

28. siječnja 2018.

1. Danas slavimo četvrtu nedjelju kroz godinu. U petak su bili izbori u Mjesnom bratstvu Frame. Izabrani su: Nina Prugović je predsjednica, Karla Milinković potpredsjednica, Katarina Petanjak voditeljica formacije, Filip Pavličević tajnik i Elena Zeko blagajnica. Redoviti susreti Frame su petkom u 20:00 sati. Sutra je nakon večernje svete mise biblijski sat. U srijedu je redoviti sastanak župnih vijeća u 19:30 sati u vjeronaučnoj dvorani. U petak slavimo blagdan Prikazanja Gospodinova - Svijećnicu, a slavimo i Dan posvećenoga života. Ujedno je i prvi petak u mjesecu. Pobožnost Srcu Isusovom je u 18:00 sati, a svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Svijeće možete kupiti u sakristiji. U subotu slavimo sv. Blaža, zaštitnika od bolesti grla. Blagoslov grla bit će nakon svetih misa koje su u 7:30 i 18:30 sati. Pod večernjom svetom misom molit ćemo za duhovna zvanja, budući da je prva subota u mjesecu. Neće biti klanjanja pred Presvetim. U Vikarijatu će s početkom u 19:00 sati biti projekcija dokumentarnog filma "Lica puna nade", dr. sc. vlč. Krunoslava Novaka s Odjela za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta. Film govori o mogućnostima i teškoćama školovanja koja prolaze djeca i mladi u afričkoj zemlji Beninu.

2. Sljedeće nedjelje slavimo petu nedjelju kroz godinu. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa i molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molimo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana. U 10:30 te u 18:00 sati novakinje Družbe Kćeri Milosrđa imat će kratku predstavu o bl. Mariji od Propetoga Petković.

3. Ove godine navršava se 120. obljetnica rođenja i 20. obljetnica proglašenja blaženim bl. mučenika i kardinala Alojzija Stepinca. Naša Nadbiskupija će hodočastiti 3. ožujka ove godine u Krašić, rodno mjesto i mjesto smrti blaženika te u Zagreb u Katedralu gdje je naš mučenik pokopan. Prva hodočasnička postaja je Krašić u prijepodnevnim satima. U 14:30 sati započinje zajednička pobožnost u Katedrali; u 14:45 je procesijski ulazak skupina u narodnim nošnjama, ministranata, redovnica; u 15:00 sati ulazna je procesija svećenika i svečana sveta misa koja bi trebala završiti oko 16:30 sati. Okružnicu našega nadbiskupa mons. Đure Hranića povodom ovoga Velikoga nadbiskupijskog hodočašća možete pročitati na oglasnoj ploči. Autobus iz naše Župe polazi u 5:00 sati, a cijena karte je 110 kn. Prijave su u župnom uredu u uredovno vrijeme. Prijave primamo do 17. veljače.

4. Bračno i obiteljsko savjetovalište naše Nadbiskupije organizira u Đakovu Seminar za bračne parove pod temom "Stres i brak - načini suočavanja sa stresom u braku". Seminar će biti održan 17. veljače s početkom u 9:00 sati u prostorijama KBF-a. Više imate na oglasnoj ploči.

5. Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. U sakristiji i župnom uredu možete kupiti kalendare za ovu godinu. Kupujte i čitajte vjerski tisak.

 
« Prethodna   Sljedeća »

Vitraji

Vitraj

Vitraj 2

Iz foto albuma

Sadržaj stranice uređuje: Frama Jug 2 Joomla core engine Razvoj i smještaj stranice: Perzej