Dobrodošli

na Internet stranice Župe Svete Obitelji Jug II Osijek. Budući da su stranice u postupku izrade i razvoja, molimo Vas da nam dostavite sve Vaše primjedbe i prijedloge kako bismo što kvalitetnije unaprijedili stranicu i njene sadržaje. Ukoliko želite sudjelovati u postavljanju i uređivanju sadržaja na stranici, slobodno nas kontaktirajte.
Kontakt email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Prijava






Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.
5. NEDJELJA KROZ GODINU PDF Ispis E-mail
Petak, 02 Veljača 2018

5. NEDJELJA KROZ GODINU

4. veljače 2018.

1. Danas slavimo petu nedjelju kroz godinu. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova - sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Nastavljamo sa župnim katehezama prema redovitom rasporedu. Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise, a u Vikarijatu dr. sc. s. Silvana Fužinato ima biblijsku tribinu u 19:30 sati. Tema tribine je "Daj mi piti!" (Iv 4,7). U četvrtak je klanjanje pred Presvetim nakon večernje svete mise. U petak je pobožnost bl. Mariji od Propetoga Petković u 18:15 sati. O susretu Runovićana imate na oglasnoj ploči. U subotu slavimo bl. mučenika i kardinala Alojzija Stepinca. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. U 10:00 sati započinje susret braće i sestara te simpatizera OFS-a iz Osijeka. Sljedeće nedjelje slavimo šestu nedjelju kroz godinu. Svjetski je Dan bolesnika. Pod svetom misom u 9:00 sati imat ćemo susret bolesnika. Redoviti susret Mjesnoga bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS-a) je u 16:30 sati. Nakon večernje svete mise bit će marijanska pobožnost Gospi Lurdskoj ispred kipa Majke Božje sa svijećama. Svijeće možete nabaviti u sakristiji.

2. Kuća susreta Tabor u Samoboru prepoznata je u našem narodu kao mjesto gdje mnogi dolaze duhovno se obnoviti. Bogu smo zahvalni za fra Zvjezdana Linića koji je uz blagoslov Uprave naše Provincije osmislio djelovanje Kuće susreta. Danas njome upravlja fra Ivan Matić, vikar naše Provincije. Sama Kuća potrebna je materijalne obnove te će se ujedno i izgraditi dodatna dvorana za potrebe mnogih. Kao župna zajednica ovdje u Osijeku, kojom upravljamo mi franjevci Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, željeli bismo pomoći ne samo molitveno već i materijalno pa ćemo druge nedjelje u mjesecu imati novčano skupljanje za potrebe obnove Tabora. Svoj novčani dar moći ćete dati sljedeće nedjelje nakon svetih misa.

3. Naša Nadbiskupija hodočasti 3. ožujka ove godine u Krašić, rodno mjesto i mjesto smrti Alojzija Stepinca te u Zagreb u Katedralu gdje je naš mučenik pokopan. Prije podne je obilazak Krašića, a u 14:30 sati započinje zajednička pobožnost u Katedrali; u 14:45 je procesijski ulazak skupina u narodnim nošnjama, ministranata, redovnica; u 15:00 sati ulazna je procesija svećenika i svečana sveta misa koja bi trebala završiti oko 16:30 sati. Autobus iz naše Župe polazi u 5:00 sati, a cijena karte je 110 kn. Prijave su u župnom uredu u uredovno vrijeme. Prijave primamo do 17. veljače ili dok se ne popuni autobus.

4. Bračno i obiteljsko savjetovalište naše Nadbiskupije organizira u Đakovu Seminar za bračne parove pod temom "Stres i brak - načini suočavanja sa stresom u braku". Seminar će biti održan 17. veljače s početkom u 9:00 sati u prostorijama KBF-a. Više imate na oglasnoj ploči.

5. Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Kupujte i čitajte vjerski tisak.

 
« Prethodna   Sljedeća »

Vitraji

Vitraj

Vitraj 2

Iz foto albuma

Sadržaj stranice uređuje: Frama Jug 2 Joomla core engine Razvoj i smještaj stranice: Perzej