Dobrodošli

na Internet stranice Župe Svete Obitelji Jug II Osijek. Budući da su stranice u postupku izrade i razvoja, molimo Vas da nam dostavite sve Vaše primjedbe i prijedloge kako bismo što kvalitetnije unaprijedili stranicu i njene sadržaje. Ukoliko želite sudjelovati u postavljanju i uređivanju sadržaja na stranici, slobodno nas kontaktirajte.
Kontakt email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.
6. NEDJELJA KROZ GODINU PDF Ispis E-mail
Petak, 09 Veljača 2018

6. NEDJELJA KROZ GODINU

11. veljače 2018.

1. Danas slavimo šestu nedjelju kroz godinu. Svjetski je Dan bolesnika. Nakon večernje svete mise bit će marijanska pobožnost Gospi Lurdskoj ispred kipa Majke Božje sa svijećama. Kuća susreta Tabor u Samoboru prepoznata je u našem narodu kao mjesto gdje mnogi dolaze duhovno se obnoviti. Bogu smo zahvalni za fra Zvjezdana Linića koji je uz blagoslov Uprave naše Provincije osmislio djelovanje Kuće susreta. Danas njome upravlja fra Ivan Matić, vikar naše Provincije. Sama Kuća potrebna je materijalne obnove te će se ujedno i izgraditi dodatna dvorana za potrebe mnogih. Kao župna zajednica ovdje u Osijeku, kojom upravljamo mi franjevci Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, željeli bismo pomoći ne samo molitveno već i materijalno. Svoj novčani dar možete dati nakon svetih misa.

2. Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.

3. U srijedu započinje korizmeno vrijeme u liturgijskoj ili crkvenoj godini. Slavimo Čistu srijedu ili Pepelnicu. Obvezatan je post i nemrs. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati kada će biti i pepeljenje. Pobožnost križnoga puta u korizmi je srijedom i petkom u 18:00 sati, a nemrs je svakoga petka. U korizmi neće biti klanjanja.

4. Sljedeće nedjelje slavimo prvu korizmenu nedjelju.

5. Naša Nadbiskupija hodočasti 3. ožujka ove godine u Krašić, rodno mjesto i mjesto smrti Alojzija Stepinca te u Zagreb u Katedralu gdje je naš mučenik pokopan. Autobus iz naše Župe polazi u 5:00 sati, a cijena karte je 110 kn. Prijave su u župnom uredu u uredovno vrijeme. Još ima nekoliko mjesta.

6. Bračno i obiteljsko savjetovalište naše Nadbiskupije organizira u Đakovu Seminar za bračne parove pod temom "Stres i brak - načini suočavanja sa stresom u braku". Seminar će biti održan 17. veljače s početkom u 9:00 sati u prostorijama KBF-a. Više imate na oglasnoj ploči.

7. Susret roditelja djece ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika bit će u srijedu, 28. veljače, nakon pobožnosti križnoga puta i večernje svete mise.

8. Trinaesti nadbiskupijski križni put za mlade bit će 17. ožujka ove godine. Započinje u Vinogradcima u 7:30 sati , a završava svetom misom oko 17:30 u Donjem Miholjcu. Put je oko 24 km, a sudionici (mladi srednjoškolske dobi i stariji) neka se prijave u župni ured najkasnije do 10. ožujka gdje ćete dobiti više informacija.

9. Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Kupujte i čitajte vjerski tisak.

 
« Prethodna   Sljedeća »

Vitraji

Vitraj

Vitraj 2

Iz foto albuma

Sadržaj stranice uređuje: Frama Jug 2 Joomla core engine Razvoj i smještaj stranice: Perzej